Eşya Sigortası Nedir? Eşya Sigortası Başvurusu 2023

Eşya sigortası, belirli bir mülk veya konut içerisinde bulunan eşyaları güvence altına alan bir sigorta türüdür.

Eşya Sigortası
'nde belirtilen amaçlar doğrultusunda kişisel verilerimin işlenmesine açık rıza veriyorum.
'ni okudum.
 gönderimini onaylıyorum.
Sigorta teklifleri iş ortağımız
yetkili broker
aracılığı ile sunulmaktadır.

Eşya sigortası, belirli bir mülk veya konut içerisinde bulunan eşyaları güvence altına alan bir sigorta türüdür. Konut sigortaları yalnızca konutun bina yapısını güvence altına alırken eşya sigortaları konut içerisinde bulunan eşyaların da güvence altına alınmasını sağlar. Bu sayede, meydana gelebilecek herhangi bir afet, doğal afet veya hırsızlık gibi durumlarda zarar gören eşyalardan kaynaklanan masraflar eşya sigortası tarafından karşılanır. Eşya sigortası, tek başına yaptırılabileceği gibi konut sigortası poliçesine ek teminat olarak da eklenebilir. Konut sigortası poliçesine ek teminat olarak yaptırılan yangın poliçesi de eşyaları güvence alır. 

Eşya Sigortası Zorunlu mudur?

Eşya sigortası, konut içerisinde yer alan eşyaların sel, erozyon, deprem, yangın, duman, is, su baskını, yağma ve hırsızlık ve gibi durumlar karşısında güvence altına alınmasını sağlar. Zorunlu deprem sigortası, depremde zarar gören yapıdaki hasarların masraflarını karşılarken, eşyaların masraflarını karşılamaz. Eşya sigortası konutun içindeki eşyaları koruma altına alır. Eşya sigortası tamamen isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Yaptırılması konusunda yasal bir zorunluluk yoktur.

Eşya Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eşya sigortası, ev sahiplerinin ve kiracıların konut içerisindeki eşyalarını korumak istemesi sonucunda başvurdukları avantajlı bir yöntemdir. Standart konut sigortaları yalnızca konutun bina yapısını güvence altına alırken eşya sigortaları konut içerisinde bulunan eşyaların da güvence altına alınmasını sağlar. Eşya sigortası zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır bir sigorta türüdür. Eşya sigortası başvurusu, eşya sigortası hizmeti veren sigorta şirketleri veya bankalara online (çevrimiçi) veya fiili olarak yapılabilir. Eşya sigortası başvurusu yapılmadan önce çeşitli sigorta şirketlerinin eşya sigortası teklifleri karşılaştırmak, en uygun eşya sigortası teklifinin bulunmasını sağlar. Eşya sigortası teklifi bulunduktan sonra, şirketle online veya doğrudan iletişime geçilerek gerekli belgelerin temin edilmesinden sonra, eşya sigortası yaptırılabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

En Uygun Eşya Sigortası Teklifi Nasıl Bulunur?

Eşya Sigortası Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Eşya Sigortası Nasıl Hesaplanır?

Eşya Sigortası Primleri Neye Göre Belirlenir?

Eşya Bedeli Nedir?

Eşya Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Eşya Sigortasını Kimler Yaptırabilir?

Eşya Sigortasının Avantajları Nedir?

Eşya Sigortası ve Konut Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Eşya Sigortası Hangi Riskleri Kapsar?

Eşya Sigortasında İsteğe Bağlı ve Zorunlu Teminatlar Nedir?

Eşya Sigortası Hangi Durumlarda Geçerli Değildir?

En İyi ve En Uygun Eşya Sigortası Hangisidir?

Eşya Sigortası İndirimleri Nedir?

Eşya Sigortası Nasıl Yenilenir?

Eşya Sigortası Poliçesi Nasıl Sorgulanır?