Finansbank A.Ş. 26 Ekim 1987 tarihinde Hüsnü Özyeğin liderliğinde isimleri 25 Eylül 1987 tarihli, 1857 sayılı Türkiye Ticaret Sicili gazetesi’nde yayımlanan 100 ortakla Bankalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca kurulmuştur. gerek kurucusu gerekse liderlik takımı ile o dönem kurulan bankalardan temel felsefe ve bankacılığa bakış açısıyla ayrışmış; profesyonel bankacıların hayata geçirdiği, akıllı bankacılığın icra edildiği bir başarı öyküsüne dönüşmüştür.
Sıkça Sorulan Sorular
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?
Kredi notu, 0 ile 1900 puan aralığında yer alan ve kredi taleplerinin sonuçlandırılmasında önemli olan bir unsurdur. Çeşitli vade süresi ve faiz oranlarıyla tüketicilere büyük avantaj sağlayan bankalar, kredi ve kredi kartı taleplerini değerlendirirken belgelenebilir gelir gibi unsurların yanı sıra kredi notunu da inceler. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi taleplerini sonuçlandırmak için kredi notunu inceleyen bankalar arasında yer alır. QNB Finansbank tarafından göz önünde bulundurulan kredi notu gruplandırması aşağıdaki gibidir.
- 0-699 en riskli
- 700-1099 orta riskli
- 1100-1499 az riskli
- 1500-1699 iyi
- 1700-1900 çok iyi
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu, encazip üzerinden anında yapılabilir. Encazip.com kredi hesaplama modülüyle kredi dosya masrafı, toplam kredi maliyeti, vade avantajları ve aylık taksit oranı gibi detaylara rahatlıkla ulaşılabilir. Ayrıca QNB Finansbank şubelerinden, bankaların internet bankacılığı ve mobil bankacılık gibi kanallarından da başvuru yapılabilir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisine Kimler Başvurabilir?
QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için karşılanması gereken belirli kriterler bulunur. Kredi notu yeterli aralıkta olan ve başvuru yapacağı kredi miktarına göre değişmek şartıyla genellikle 1100 ve üzeri kredi notu bulunan kişiler kredi başvurusu yapabilir. İhtiyaç kredisi başvuru şartları aşağıdaki gibidir.
- En az 3 aylık sigortası (SGK) bulunması
- Aktif sigorta bulunmasa dahi belgelenebilir gelire sahip olunması
- Aylık belgelenebilir gelirin, talep edilen kredinin aylık taksit miktarının yarısından fazla olması
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak için temel olarak kimlik belgesinin ve ikametgah bilgilerinin hazırlanması gerekir. Sisteme kayıtlı bir adresi bulunmayan kişiler, başvuru için son dönem faturalarından herhangi birini kullanabilir. İhtiyaç kredisi için genel olarak ipotek gerekmez. İpotek talep edilen özel durumlarda, ipotek altına alınacak olan gayrimenkulün kira kontratı ve tapu fotokopisi gibi belgelerinin hazır edilmesi gerekir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek mi?
QNB Finansbank, sunduğu avantajlı faiz oranı teklifleriyle tüketicilerin düşük maliyetle kredi sahibi olmalarını sağlar. Kredi faiz oranları çeşitli nedenlere bağlı olarak dönemsel değişiklik gösterir. Bu sebeple ihtiyaç kredisi faiz oranlarının değişim yönüyle ilgili bir öngörüde bulunmak mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan faiz politikaları, bankaların mevduat maliyetleri gibi sebeplere bağlı olarak değişen faiz oranlarına, en güncel haliyle ulaşmak için encazip üzerinden kredi hesaplama yapılabilir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Çeşitleri Nedir?
İhtiyaç kredisi, kişilerin bireysel ihtiyaçlarına yönelik tercih edebilecekleri bir kredi türüdür. QNB Finansbank tarafından sunulan geniş ihtiyaç kredisi seçenekleri mevcuttur. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi çeşitleri şunlardır.
- Kolay Ödemeli Kredi: Aylık eşit taksit ödemelerinin bulunmadığı bir kredi türüdür. Kullanıcılara ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla geliştirilen kolay ödemeli kredide ilk aylarda düşük taksit seçenekleri belirlenir. İlerleyen aylarda kredi miktarı ve vade üzerinden eşit taksit hesaplaması yapılır.
- Tanışma Kredisi: QNB Finansbank müşterisi olmayanlara ya da müşteri olduğu halde son 1 yılda kredi kullanmamış olanlara düşük faizlerle sunulan kredi türüdür.
- Doğum Günü Kredisi: Kişiye doğum gününü kapsayan ay içerisinde düşük faiz oranlarıyla sunulan kredi türüdür.
- Kamu ve Finansman Kredisi: Kamu çalışanlarının ya da maaşlarını QNB Finansbank üzerinden alanların faydalanabileceği düşük faizli kredi türüdür.
- 3 Ay Ödemesiz İhtiyaç Kredisi: Ödemesine 3 ay sonra başlanabilen kredi türüdür.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Hesaplama
İhtiyaç kredisi hesaplama, kredi almadan önce aylık taksit miktarının öğrenilmesi, toplam kredi maliyetinin tespit edilmesi gibi amaçlarla yapılır. Ödeme planlarını kredi öncesinde incelemek isteyen QNB Finansbank müşterileri, ihtiyaç kredisi hesaplama yapabilir. Kredi hesaplama işlemi için encazip kredi hesaplama araçları tercih edilebilir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafı Ne Kadar Tutar?
Dosya masraf tutarı, kredinin resmi süreçlerinin yürütülmesini sağlamak amacıyla alınan bir masraftır. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu kabul edildiğinde bankadan talep edilen kredi miktarının binde beşi oranında alınır. Binde 5’in üzerinde alınan kredi dosya masrafları için Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapılabilir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Yaş Sınırı Var mı?
QNB Finansbank ile kredi başvurusu yapmak için 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Kanuni açıdan bakıldığında 18 yaşını doldurmamış olan bireylerin herhangi bir hukuki sorumluluğu söz konusu değildir. Bu sebeple kredi başvurusu için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Ayrıca 65 yaşına kadar olan QNB Finansbank müşterileri de kredi başvurusu yapabilir.
QNB Finansbank Kefilsiz İhtiyaç Kredisi Mümkün mü?
İhtiyaç kredisi almak için kefil şartı bulunmaz. Banka, yalnızca belgelenebilir geliri krediyi ödemek için yeterli olmayan kişilerden kefil ya da bir başka teminat göstermelerini isteyebilir. Belgelenebilir geliri yeterli olan, kredi notu ise talep edilen aralıkta bulunan kişiler QNB Finansbank üzerinden kefilsiz ihtiyaç kredisi alabilir.
QNB Finansbank Kredi Başvurusu Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
QNB Finansbank üzerinden kredi başvurusu yapmak için dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Bu kriterlere dikkat edilmesi durumunda kredi başvurusu yüksek ihtimalle olumlu sonuçlanır. Kredi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır.
- Başka bankada aktif başvuru bulunmadığından emin olmak
- Yeterli belgelenebilir gelire sahip olunduğundan emin olmak
- Talep edilen bilgileri eksiksiz ve yanlışsız doldurmak