Sıkça Sorulan Sorular
Bebek Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Bebek sağlık sigortası, kapsamı altındaki durumlar için ortaya çıkan masrafları karşılar. Bebek sağlık sigortasının kapsadığı hizmetler aşağıda sıralandığı gibidir.
- Kuvöz
- Rutin muayeneler
- Yatarak tedavi
- Yoğun bakım hizmetleri
- Evde bakım hizmetleri
- Acil müdahale hizmetleri
- Aşılar
- Tahlil ve tetkikler
Bebek Sağlık Sigortası Nasıl Hesaplanır?
Bebek sağlık sigortası hesaplaması farklı şekillerde yapılır. Bu faktörler arasında bebeğin cinsiyeti, anne karnında belirlenen bir hastalığı olup olmadığı, genel sağlık durumu ve yaşadığı şehir gibi bilgiler bulunur. Bebek sağlık sigortası limitleri ise sigorta poliçesinin sahibi tarafından belirlenir.
Bebek Sağlık Sigortası Ne Zaman Yapılır?
Bebek sağlık sigortası, bebek dünyaya gelmeden önce sigorta şirketi ile anlaşılarak yeni doğan teminatı olarak yaptırılır. Bebeğin dünyaya gelmesinin ardından 14 gün sonra bebek sağlık sigortası yaptırılabilir.
Bebek Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?
Bebek sağlık sigortasının ebeveynlere maddi ve manevi açıdan sağladığı birçok avantaj bulunur. Bebek sağlık sigortası avantajları aşağıdaki gibidir.
- Beklenmedik sağlık sorunlarına karşı tedavi ve muayene masraflarını karşılar
- Bebeğin daha iyi şartlar altında tedavi ettirilebilmesine olanak sağlar
- Ebeveynler üzerindeki maddi yükü hafifletir
Bebek Sağlık Sigortası İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Bebek sağlık sigortası yaptırmak için öncelikle bazı belgelerin hazırda bulundurulması gerekir. Bebek sağlık sigortası için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.
- Anneye ait kimlik belgesi
- Annenin tamamlayıcı sigorta poliçesi
- Bebekle ilgili doğum öncesi muayene bilgileri
Bebek Sağlık Sigortasının Özel Sağlık Sigortasından Farkı Nedir?
Bebeklere özel olarak sunulan bir tamamlayıcı sağlık sigortası çeşidi yoktur. Bebeklerin sigortalanma işlemi anne üzerinden yapılır. Özel sağlık sigortası, doğrudan bebeğe yapılamaz. Bebek sağlık sigortası ise annenin sigortası üzerine eklenen bir tamamlayıcı ek teminattır.