Elektrik Faturası Ödeme

Elektrik faturası ödemelerinde vade (istisnalar olmakla birlikte) vade, faturanın kesim tarihinden itibaren 10 gündür ve vadesinde ödenmeyen faturalarda hizmet kesintisi yaşanmaktadır. Elektrik faturası ödeme yöntemleri kontrol edilerek faturaların zamanında ödendiğinden emin olunmalıdır.

Elektrik Faturası Nasıl Ödenir?

Karşılaştırma yapmak istediğiniz sektörü seçin!

Elektrik Faturası Ödeme Kanalları

Elektrik faturası ödeme kanalları genellikle elektrik tedarikçilerine göre değişse de, genel olarak sık tercih edilen ödeme çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kredi Kartı ile ödeme: Tüketiciler elektrik faturalarını kredi kartı ile ödeyebilmektedir. Bunu isterlerse internet bankacılığını kullanarak ya da fatura ödeme merkezlerinden yapabilmektedirler.
  • Otomatik ödeme talimatı verme: Elektrik faturası ödeme yöntemlerinden en kolayıdır. Tüketiciler elektrik faturalarını ödeyebilmek için elektrik tedarikçisinin anlaşmalı olduğu bir bankaya otomatik ödeme talimatı verebilmektedir. Bu sayede her ay faturaları otomatik olarak ödenir. Otomatik ödeme talimatı verirken abone/müşteri/tesisat numaranız dikkate alınarak işlemleriniz gerçekleştirilir. Dilerseniz siz de tedarikçinizin anlaşmalı olduğu bankalardan birine otomatik ödeme talimatı vererek fatura ödemelerini yapmaya başlayabilirsiniz. Otomatik fatura ödeme talimatı, bankaların mobil uygulamaları üzerinden de verilebilmektedir.
  • ATM’den ödeme: Tüketiciler ödeme merkezlerini tercih ediyorsa, ATM üzerinden de ödeme yapabilirler. Tüketicinin, ödeme yapacağı tedarikçinin adını ve kendi abone numarasını bilmesi yeterli olacaktır.
  • Hesaptan/İnternetten ödeme: Tüketicinin, tedarikçilerin anlaşmalı olduğu bankalardan birinde hesabı varsa ödemeler direkt olarak hesaptan yapılabilir.

İnternet üzerinden abone numarası ile işlem yaparak elektrik faturası borç sorgulama işlemi yapılması da mümkündür.

İhtiyaç Kredisi Kullanarak Elektrik Borcunuzu Taksitli Ödeyebilirsiniz!

Detaylarla, yapılandırmalarla ve evraklarla uğraşmadan kolayca ihtiyaç kredisi kullanarak elektrik faturanızı taksitli ödeyebilirsiniz. Elektrik fatura tutarınız kadar ihtiyaç kredisi kullanıp dilediğiniz vadede ödemek için hemen encazip.com'da ihtiyaç kredisi karşılaştırması yapın>>

Sıkça Sorulan Sorular

Alternatif Elektrik Faturası Ödeme Kanalları Nelerdir?

Zamanında Ödenmeyen Elektrik Faturası Borçları Ne Olur?

Kesilen Elektrik Ne Zaman Bağlanır?

Kesilen Elektriği Açtırmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Elektrik Faturası Ödendikten Ne Kadar Sonra Elektrik Tekrar Açılır?

Gecikme Faizi Ödemesi Kesme İşlemini Durdurur Mu?

Elektrik Faturası Sorgulama Nasıl Yapılır?

İlgili İçerikler