Pos Cihazı ve Sanal Pos - encazip

POS Cihazı Nedir? Nasıl Alınır?

POS cihazı, popüler olarak kullanılan banka teknolojilerinden biridir. Banka ve kredi kartı gibi ödeme araçlarını kullanmaya yarayan POS cihazları hem fiziksel hem de dijital işletmelerin olmazsa olmazıdır.

POS cihazı, popüler olarak kullanılan banka teknolojilerinden biridir. Banka ve kredi kartı gibi ödeme araçlarını kullanmaya yarayan POS cihazları hem fiziksel hem de dijital işletmelerin olmazsa olmazıdır. Nakit para kullanımının azalmasıyla birlikte POS cihazları finans süreçlerine hakim olmuş ve en köklü finansal teknolojiler arasında yerini almıştır. Geniş kullanım alanı ise “Pos cihazı nasıl alınır?” aramalarının artmasına neden olmuştur.

POS Cihazı Nedir?

POS, nakit ödemeye alternatif olan kartlı ve temassız ödeme yöntemleri ile ücret tahsisini mümkün kılan bir sistemdir. Açılımı “Point of sale” (satış noktası) şeklindedir. Elektronik fon transferi teknolojisi ile çalışan POS cihazı, elektronik bir şekilde ücret tahsisi yapar.
POS cihazı kullanımında iki taraf bulunur. Taraflardan birinden alınacak olan ücret, diğer tarafın hesabına aktarılır. Mal veya hizmet karşılığı talep edilen ücret için cihaz banka ile bir ağ üzerinden iletişime geçer. İşlemin banka tarafından onaylanması durumunda ödeme taraflardan diğerinin hesabına aktarılır. POS cihazı ile ödeme alabilmek için işyerinin banka üyeleri arasında yer alması gerekir.

POS Cihazı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Firmaların banka üye işyerleri arasında yer alabilmeleri için POS cihazı başvurusu yapmaları gerekir. POS başvurusu hem özel hem de kamusal bankaların şubelerine gidilerek doğrudan yapılabilir. Şubeye giderek başvuru yapmaya vakti olmayan işletme sahipleri, online başvuru da yapabilir. Bankaların hemen hepsinin online POS başvuru avantajı bulunur.
Herhangi bir sebep ile banka üzerinden başvurusunu tamamlayamayan işletme sahipleri, bazı banka dışı bağımsız ödeme kuruluşları üzerinden POS başvurusu yapabilir. Ödeme kuruluşları üzerinden başvuru yapacakların, ilgili kuruluşun TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) kaydı ve BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) yetkisi bulunduğundan emin olmaları gerekir. TCMB kaydı ve BDDK yetkisi bulunmayan durumlarda mağduriyetler yaşanır.

Sıkça Sorulan Sorular

POS Cihazı Başvuru Şartları Nelerdir?

POS Cihazı Veren Bankalar Hangileridir?

Hangi Bankadan POS Alınmalı?

Hangi Bankanın POS Cihazı Daha Avantajlı 2023?

Bankadan POS Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

POS Cihazını Banka mı Verir?

POS Cihazı Komisyon Oranı Ne Kadar?

Komisyonsuz POS Cihazı Veren Bankalar Hangileri?

POS Cihazı Nasıl Kullanılır?

POS Cihazı ile Ödeme Alırken Nelere Dikkat Edilir?

POS Cihazı Gün Sonu Raporu Nedir?

POS Cihazı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Sanal POS Nedir?

Sanal POS Nerede Kullanılır?

Sanal POS Nasıl Kurulur?

Sanal POS Neden Gerekli?

Şirket Olmadan Sanal POS Kullanılabilir mi?

Sanal POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sanal POS Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Alması En Kolay Sanal Pos Hangisi?

Sanal POS Veren Bankalar Hangileridir?

Sanal POS Komisyon Oranları Ne Kadar?

Sanal POS Kesintileri ve Ödeme Vadeleri Nedir?

POS Cihazı Nasıl İptal Edilir?